(45) 78 73 31 04


Dato: 09. 05. 2020.

Moderne behandling af parodontoseHvad betyder ’parodontitis’? Parodontitis kaldes ofte parodontose eller paradentose. Det ubehagelige ved parodontitis er, at det i fleste tilfælde udvikler sig helt uden smerter og på den måde kan sprede sig uden at man opdager det. Patienten opdager ofte sygdommen meget sent. De første tegn på mulig parodontal sygdom er blødning ved tandkødet under daglig tandbørstning samt misfarvning ved tandkødet. Tandkødet er, i dette tilfælde, ikke længere lyserødt og stramt, men i stedet rødt, betændt og hævet.Moderne behandling af parodontose

Betændelsen skyldes bakterier, der trænger dybt ned i en lomme, slår sig ned og i nogle tilfælde endda når tandroden. Hvis lommerne er dybe, er det ikke muligt selv at fjerne bakterierne derhjemme. Betændelse omkring tandroden forårsager knogleresorption (at bakterierne æder knoglen op). Hvis betændelsen ikke bliver stoppet med parodontale behandlinger, kan der forekomme en tilstand med alvorligt knogletab, hvilket kan føre til at tænderne bliver løse eller endda falder ud. Parodontose kan nemt blive identificeret af tandlægen ved personlig undersøgelse og/eller på et panoramarøntgen, men for at patienter kan få oplysning om hvor fremskeden parodontosen er, kræver det en grundig undersøgelse hos en parodontose-specialist.

 

Moderne behandling af parodontose

Formålet med en systematisk behandling af paradentose i parodontuim (tandens støttevæv) er mekanisk at fjerne det betændte væv i bunden af lommen mellem tænderne og tandkødet. Moderne metoder indenfor behandling af paradentose er mindre belastende. Behandlingen (såkaldt curettage) udføres under lokalbedøvelse, med særligt fine skarpe skeer ved adgang gennem selve tandkødslommen. Operationen er kun nødvendig i tilfælde af meget avanceret knogletab og ved meget dybe lommer. For at patientens parodontale behandling kan forblive en succes på længere sigt, skal patienten opretholde en god mundhygiejne og deltage regelmæssigt i professionelle konsultationer vedr. mundhygiejne. Hos CosmoDent viser vi vores patienter teknikker og giver skræddersyet vejledning om, hvordan de skal børste områderne mellem tænderne.

 

Checkliste efter udført parodontosebehandling

  • Normalt med smerte, ømhed samt hævelse i ansigtet
  • Du kan tage smertestillende efter behov
  • Du kan få ordineret antibiotika af tandlægen
  • Tag en helt ny tandbørste i brug
  • Vær meget omhyggelig og grundig ved tandbørstning
  • Husk at gå til kontrol og tandrensning regelmæssigt efter tandlægens råd
  • Undgå alkohol mens du tager antibiotika
  • Undgå rygning i så lang tid som muligt, men hvis du alligevel har overvejet at stoppe – så gør det nu!
  • Undgå mælkeprodukter i et par dage, idet de kan forsinke helingsprocessen
  • Ikke nødvendigt at gå på sygeorlov

 

Hvordan børster jeg tænder på den bedste måde? Hvordan børster jeg tænder på den bedste måde?

Det er ikke nok at få udført et godt stykke tandlægearbejde – du skal også passe på og vedligeholde det færdige tandlægearbejde for at kunne bevare de nye tænder uden problemer i så lang tid som muligt. Her kan du blive klogere på, hvordan du bedst gør det.

Dato: 09. 05. 2020.


Brug og vedligeholdelse af aftagelige tandproteser Brug og vedligeholdelse af aftagelige tandproteser

Bliv klogere på, hvordan du kan vænne dig til din nye protese, hvordan du holder den ren, samt hvilke muligheder der er ift. viderebehandling, hvis du eventuelt overvejer en fast løsning med implantater senere.

Dato: 09. 05. 2020.