Tandbehandlinger

som vi udfører på klinikken

Vores stræben efter at være et „Kompetence Center” betyder, at vi giver patienterne en omfattende og gennemgående tandbehandling med fuld rekonstruktion af tandsættet samt instruktioner ift. at optimere mundhygiejnen. Vi laver ingen “lappeløsninger” – i stedet fokuserer vi på at genoprette et velfungerende sammenbid, en god mundhygiejne samt et æstetisk perfekt smil.

 

Vi udfører følgende behandlinger


Kirurgiske tandbehandlinger

 • Implantatbehandling+
 • Knogleopbygning og sinusløft+
 • Paradentosebehandling+
 • Rodspidsamputation+
 • Kirurgisk tandudtrækning+
 • Tandkødskorrektion+
 • Behandling under narkose+

Protetiske tandbehandlinger

 • Tandkroner og tandbroer+
 • Tandproteser+
 • Rodbehandling+
 • Tandpleje+
 • Kosmetiske tandbehandlinger+
 • Fyldninger, Inlays+
 • Veneers / Facader+
 • Klinisk tandblegning+


Behandlingsforløb


På det tandlægeoverslag vi udarbejder til vores patienter, fremgår også behandlingens varighed. Nogle behandlinger kan blive udført ved et enkelt besøg, men i flere tilfælde kræver behandlingen 2 eller 3 besøg hos os. Forberedende behandlinger (kirurgiske behandlinger såsom tandudtrækning, smileproteser, implantatbehandling, paradentosebehandling mv.) kan klares på et kort besøg (typisk 2-3 dage) og efter den anbefalede helingsperiode, kan man få udført den protetiske del af tandlægearbejdet (kroner, broer, fyldninger, kosmetiske behandlinger). Disse kræver normalt cirka en uges besøg grundet det tandtekniske arbejde. I tilbuddet oplyser vi altid vores patienter om, hvor mange dage vi skal bruge ved de enkelte behandlingsbesøg.


  Vores priser          Undersøgelse i Danmark
 

Ofte stillede spørgsmål


Her finder du svar på de hyppigst stillede spørgsmål fra vores patienter

+

Er kvaliteten af tandbehandlingen og implantaterne den samme som i Danmark?


Det, at vi har billigere priser betyder ikke, at kvaliteten af vores behandling ikke er ligeså god som i Danmark – tværtimod! Ungarn er særlig berømt for deres læge- og tandlægeuddannelser og der er mange udenlandske studerende, der vælger at tage deres uddannelse i Budapest netop pga. de høje standarder. Vores tandlæger hos Cosmodent er alle sammen højt kvalificerede og specialiseret indenfor forskellige områder af tandbehandling. Vi bruger de samme materialer på klinikken som danske tandlæger og har desuden mulighed for at foretage grundig diagnostik vha. panoramarøntgen og 3D CT-scanning. Vores implantater er af mærket CAMLOG - et veldokumenteret implantatsystem, som fremstilles i Tyskland. Cosmodent giver 5 års garanti på tandimplantater, tandkroner og broer.

+

Er det sikkert og trygt at rejse til og færdes i Budapest?


Det kan besvares helt kort: Ja, det er det. Ungarn er nummer 20 på listen ”Global Peace Index - Safest Countries in the World 2020”, hvilket betyder, at der stort set ikke er nogen risiko forbundet med at rejse til og opholde sig i Budapest (til sammenligning er Norge og Sverige henholdsvis nummer 19 og 18).

+

Hvad hvis noget går galt efter behandlingen?


Hvis du får smerter eller tandlægearbejdet skal repareres / skiftes, skal du blot tage kontakt til Cosmodent, så vi sammen kan finde den bedst mulige løsning på problemet. Ved en garantisag er der grundlæggende 3 forskellige muligheder: 1. Du får ordnet reparationen af vores egen tandlæge i Aarhus / København, hvis det er muligt. 2. Du bliver henvist til din lokale tandlæge / tandtekniker, der kan udføre reparationen og vi dækker omkostningerne med op til 100 eur x behandlingsbesøg du har foretaget hos os - beløbet modtager du via overførsel. 3. Vi tilbyder dig en garantirejse til Budapest, hvor vi står for behandlingens omkostninger og yder 150 eur i rejsetilskud.

+

Kan jeg få en tid til kontrol hos Cosmodent i Danmark efter behandlingen?


Når vi kommer til Danmark afsætter vi 4 kontroltider til vores patienter, hvis de fx. skal have efterjusteret noget kort tid efter afsluttet behandling i Budapest. Dvs. vi har mulighed for at udføre mindre korrektioner eller undersøge patienten, hvis de fx. skulle have smerter. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt, at patienten besøger sin lokale / egen tandlæge i stedet - vi giver altid klar vejledning i denne forbindelse. Årlige eftersyn og tandrensning skal også udføres af patientens egen tandlæge eller vores partnertandlæge i Aarhus eller København, alt afhængig af patientens præferencer.

+

Får jeg store smerter efter implantatbehandling / kirurgisk behandling?


ypisk har man ingen stærke smerter efter kirurgisk tandbehandling - ømhed er dog meget normalt. Vores patienter får udleveret 2 stk. smertestillende piller på klinikken efter operationen – det kan selvfølgelig også være en god idé at medbringe et par smertestillende piller hjemmefra, hvis det er muligt. Vi giver også patienterne en ispose og i nogle tilfælde en recept på antibiotika (kan købes på apoteket i Budapest tæt ved vores klinik) så de kan påbegynde en kur, hvis det er nødvendigt.

+

Hvad gør jeg hvis jeg tager blodfortyndende medicin?


Hjertemagnyl er normalt ikke noget problem ift. tandbehandlingen, men hvis du tager en anden slags blodfortyndende medicin såsom Warfarin, Marevan, Clopidogrel, Acetylsalicylsyre eller et lignende produkt, bør du konsultere med din egen læge og eventuelt holde en pause med at indtage dette fra 4-5 dage før en kirurgisk tandbehandling.

+

Kan jeg blive behandlet under narkose?


Det er muligt at få behandling under fuld narkose hos os, da vi samarbejder med et hold af narkoselæger. Denne type behandling kræver dog grundig planlægning, i det vi skal bruge flere laborundersøgelser inden behandling samt narkoselægernes bekræftelse på baggrund af tilsendte materialer (udfyldt spørgeskema). Selve det, at komme i fuld narkose koster 620 eur for den første time og herefter 250 eur pr. påbegyndte time.

+

Hvorfor tager det længere tid at få lavet kroner / protetisk tandarbejde?


Det at udføre protetisk arbejde (kroner, broer, proteser mv.) kræver længere tid (typisk 1 – 1.5 uge) på grund af det tandtekniske arbejde. Vi starter med at forberede tænderne og lave aftryk, som vi efterfølgende sender videre til vores tandteknikere, der laver de nye kroner / broer / protese inden for et par dages tid. Derefter laver vi normalt en tandprøve, hvor vi kan se, hvordan det færdiglavede tandarbejde passer i munden – på dette tidspunkt kan vi stadigvæk bede tandteknikerne om at lave modifikationer mht. formen / farven. Dagen efter modtager vi det færdige tandarbejde fra tandteknikerne, som vi herefter giver til patienten (kroner og broer bliver cementeret fast i munden, aftagelige proteser giver vi til patienten). Her foretager vi også en grundig undersøgelse af om det nye sammenbid er optimalt, samt udfører nødvendige småkorrektioner (tilslibninger). Dagen efter kommer patienten til kontrol, hvor vi stadig kan lave små efterjusteringer samt snakke om, hvordan patienten kan vedligeholde sit nye tandarbejde og ikke mindst en optimal mundhygiejne.

+

Hvorfor er det nødvendigt, at jeg får en kontroltid dagen efter behandlingen?


Vi planlægger behandlingsforløbet på den måde, at patienten får kontrol den sidste dag inden hjemrejse. Det er vigtigt at afsætte tid til denne kontrol, efter vi har fastcementeret eller givet patienten det færdige tandarbejde, da vi på den måde kan udføre korrektioner / efterjusteringer - også efter patienten har haft de nye tænder i brug. Kontroltider kan også være til gavn, hvis det skulle ske, at hele forløbet bliver forsinket med 1 dag pga. noget uforudset, da vi så stadig kan nå at færdiggøre tandarbejdet i løbet af den sidste dag.

+

Hvad kan jeg spise efter implantatbehandling / kirurgisk behandling?


Undgå varm mad og varme drikkevarer på samme dag, da varme kan øge risikoen for efterblødning. Undgå så vidt muligt mælkeprodukter et par dage efter indgrebet, da det fremmer helingsprocessen. Bortset fra det kan man spise alt (TIPS: supper, smoothies uden mælk, frugt, kogte grøntsager, kød, bageriprodukter). Alkohol bør ikke indtages mens du tager antibiotika.

+

Hvordan passer jeg bedst på mine tænder efter jeg er færdigbehandlet?


Vi lægger stor vægt på at informere vores patienter om, hvordan de fremover bør børste deres tænder og vedligeholde det færdige tandarbejde. Ud over den personlige vejledning, som du får fra vores tandlæge på klinikken, kan du finde nyttige informationer i vores vejledningshæfte, som vi fremsender på mail efter afsluttet behandling.

+

Hvordan bliver jeg hentet i lufthavnen i Budapest?


Vi arrangerer din transport fra og til lufthavnen i overensstemmelse med de oplyste flytider. Klinikkens chauffør venter på dig ved udgangen med en tavle (der hvor mange andre også står med navneskilte) indenfor i lufthavnsbygningen ved InterChange. Vi oplyser telefonnummeret til chaufføren i tilfælde af, at I ikke kan finde hinanden med det samme. Det er også muligt at chaufføren prøver at ringe til patienten for at høre om han/hun er landet og står ved udgangen. Patienterne og medrejsende bliver hentet fra lufthavnen og kørt til hotellet eller klinikken efter aftale - og tilbage igen til lufthavnen ved hjemrejse. Kørslen er gratis for vores patienter, medrejsende betaler 10 eur pr. person, dog i alt maks. 20 eur / vej. Antallet af medrejsende bedes oplyst af patienten forud for afrejse.

+

Kan jeg være turist i min fritid under tandlægebesøget?


Når patienter kommer til behandling hos os i flere dage (fx. i en uge) får de god mulighed for og tid til at gå rundt i byen og nyde seværdighederne. Budapest er en dejlig by med rige historiske, kulturelle og gastronomiske tilbud. Du kan finde hjælpsomme informationer her: www.tripadvisor.dk, www.welovebudapest.com

+

Er det bedst at bruge offentlig transport eller taxa i byen?


Hvis du er pensionist / over 65 år er du berettiget til gratis at benytte den offentlige transport i Budapest. I tilfælde du skal bo i nærheden af klinikken (ikke mere end 5-8 km væk) kan det være smart, og nemt, at bruge offentlig transport i byen. Hvis du booker hotel / lejlighed langt fra klinikken, kan det muligvis svare sig at køre i taxa (mht. tiden). Vi kan give dig grundig personlig vejledning i denne forbindelse, så du kan altid kontakte os vedrørende dette. Du kan finde pris på de forskellige rejsekort / billetter her: https://bkk.hu/en/tickets-and-passes/. Der ligger også en billetautomat tæt ved klinikken og du kan finde mere info vedr. billetautomater her: https://bkk.hu/automata/

+

Hvordan kan man betale på klinikken?


Patienterne kan betale med bankkort (undtagen American Express), i kontanter (EUR / HUF), via bankoverførsel eller ved at kombinere flere af disse muligheder (fx. forudbetaling via overførsel og betalingen med kort ved afsluttet behandling). Det er vigtigt, at man er opmærksom på den daglige betalingsgrænse, der kan være på kortet – derfor anbefales det, at overføre en del af behandlingsudgifterne inden turen eller hæve dagsgrænsen på kortet efter aftale med banken.

+

Hvordan søger jeg tilskud efter min behandling?


Når du har fået din tandlægeregning hos os på klinikken, skal du blot indsende denne til din kommune først og derefter til sygesikring ”danmark”. Vi kan altid sende dig en kopi af din faktura på mail.

+

Bliver min tandlægefaktura accepteret hos sygesikring danmark?


Ja. Vores fakturaer opfylder alle krav ift. sygesikringens reguleringer: De bliver udstedt på engelsk, indeholder en liste over alle udførte behandlinger og priser, samt patientens navn, adresse og CPR-nummer. Sygesikringen kan også finde Cosmodent i deres database under ”offentlig autoriseret tandklinik”.