(45) 78 73 31 04


Dato: 09. 05. 2020.

Hvordan børster jeg tænder på den bedste måde?Det er ikke nok at få udført et godt stykke tandlægearbejde – du skal også passe på og vedligeholde det færdige tandlægearbejde for at kunne bevare de nye tænder uden problemer i så lang tid som muligt. Her kan du blive klogere på, hvordan du bedst gør det.Hvordan børster jeg tænder på den bedste måde?

De vigtigste råd, som vi kan give dig

Når det kommer til tandbørstning, er det børstemetoden og kontinuiteten der tæller mest, og ikke selve produktet, selv om der naturligvis er en vis forskel i tandplejeprodukternes kvalitet.

  • Børst tænderne to gange dagligt, grundigt og langsomt, med små cirkelbevægelser – det handler ikke om at trykke hårdt
  • Husk at børste både indersiden, ydersiden og på tyggefladerne af tænderne
  • Masser også tandkødet forsigtigt ved tænderne – brug helst en blød tandbørste
  • Brug tandtråd og mellemrumsbørster efter tandbørstning hver dag, for at fjerne madrester og plak mellem tænderne
  • Husk at gå til tandrensning hos din lokale tandpleje helst hver 6. måned


Hvordan vælger jeg tandbørste?

Du kan anvende en almindelig manuel tandbørste eller investere i en elekstrisk tandbørste – sidstnævnte kan især være en god idé, hvis du har svært ved at børste tænderne grundigt med en manuel tandbørste. Uanset hvilken type du vælger, er det vigtigt, at tandbørsten er blød og har mange tætstillede børstehår. Husk, at tandbørsten skal skiftes ud, når børstehårene begynder at sprede sig. Vores tandlæger anbefaler soniske eltandbørster, hvis man skulle beslutte sig for at købe en elektrisk tandbørste, fx. Philips Sonicare produkter (www.philips.dk).

 

Hvordan børster jeg mellem tænderne og under broer?

Der er stadig mange pantienter der tror, at tandbørsten er nok, når det kommer til tandpleje. Det er vigtigt at holde tænderne rene hele vejen rundt og i tandmellemrummene sætter der sig nemt madrester, som kan være svære at fjerne med tandbørsten. Løsningen er daglig brug af mellemrumsbørster (interdentalbørster) og tandtråd. Man skal helst anvende mellemrumsbørster og tandtråd/floss hver dag efter tandbørstning. Det er meget enkelt at bruge interdentalbørster: Køb børsten i den rette størrelse og før den ind og ud igen mellem tænderne en enkelt gang, tæt ved gummen. Ift. at købe den passende størrelse får du al vejledning af din tandlæge. Du kan se og læse mere om produkter fra Curaprox og Tepe på www.curaprox.com og www.tepe.com.

 

Hvordan skal jeg forholde mig til rensning af tandbroer?

Tandbroer er porcelænskroner som er støbt sammen, dvs. der er ingen gennemgang mellem brotænder, og det betyder, at du ikke kan bruge tandtråd der. Det er dog vigtigt at rense med interdentalbørster tæt ved gummen under broen, hvor der er et lillebitte mellemrum mellem to tænder. Du kan også købe en speciel floss hos Tepe eller Curaprox, som er særligt egnet til rensning under broer/ved tandimplantater. Du skal især passe på at rense grundigt når du oplever blødning – efter en-to ugers brug af mellemrumsbørster vil tandkødet blive sundt og holde op med at bløde.

Moderne behandling af parodontose Moderne behandling af parodontose

Hvad betyder ’parodontitis’? Parodontitis kaldes ofte parodontose eller paradentose. Det ubehagelige ved parodontitis er, at det i fleste tilfælde udvikler sig helt uden smerter og på den måde kan sprede sig uden at man opdager det. Patienten opdager ofte sygdommen meget sent. De første tegn på mulig parodontal sygdom er blødning ved tandkødet under daglig tandbørstning samt misfarvning ved tandkødet. Tandkødet er, i dette tilfælde, ikke længere lyserødt og stramt, men i stedet rødt, betændt og hævet.

Dato: 09. 05. 2020.


Brug og vedligeholdelse af aftagelige tandproteser Brug og vedligeholdelse af aftagelige tandproteser

Bliv klogere på, hvordan du kan vænne dig til din nye protese, hvordan du holder den ren, samt hvilke muligheder der er ift. viderebehandling, hvis du eventuelt overvejer en fast løsning med implantater senere.

Dato: 09. 05. 2020.